Locatie Grootebroek: 0228-510360

Locatie Heerhugowaard: 06-52579752

Enjoy Kledingcafé is een non-profit kringloopwinkel. Wij zijn er voor minima, vluchtelingen en iedereen die het even nodig heeft. Wij bieden mooie tweedehands kleding en schoenen aan voor een heel klein prijsje. We verkopen speelgoed en kleine huishoudelijke spullen. Zoals de naam kledingcafé al aangeeft, willen we ook een gezellige plek aanbieden waar je terecht kunt een bakje koffie of thee.

Wij vinden het belangrijk om ook andere goede doelen te ondersteunen. Elke maand doneren wij een bedrag aan een stichting naar keuze.

Aandacht van de lokale media

Regelmatig besteden lokale media aandacht aan Enjoy Kledingcafé. NH Nieuws heeft voor NH Buurten op Facebook deze leuke video gemaakt van Enjoy Kledingcafé. In NH Buurten draait het om mensen die het verschil maken. Bekijk de video.

Bekijk meer berichten uit de krant in ons nieuwsoverzicht.

Het ontstaan van Enjoy Kledingcafé

Enjoy Kledingcafé is een initiatief van Hanja Jong. Het begon bij een ontmoeting met een vluchteling uit het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard. Het was winter en deze vluchteling liep op sandalen en droeg een dunne zomerjas. Dit raakte haar en ze besloot deze mensen te gaan helpen samen een groep vrijwilligers. Zo zijn we begonnen op het terrein van het AZC met het uitdelen van kleding. Toen de noodzaak daar afnam, wilden we doorgaan met het inzamelen van kleding voor vluchtelingen, minima en iedereen die het even nodig heeft. We vonden tijdelijk onderdak in het kerkgebouw van Sjaloom. Omdat de organisatie groeiende was, nam Hanja in 2017 het besluit om stichting Enjoy Kledingcafé op te richten. Inmiddels hebben we onze plek gevonden op een mooie locatie aan de Middenweg. In september 2021 is in samenwerking met Praktijkschool Westfriesland Stedebroec een tweede winkel geopend in Grootebroek.

Over de stichting

Bestuur

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers die zich met groot enthousiasme inzetten voor Stichting Enjoy. Het team bestaat uit medewerkers die de winkel en kassa beheren, kleding sorteren en de collecties samenstellen.

Samenstelling bestuur van stichting ENJOY kledingcafé:

Voorzitter: Hanja Jong-Kalverboer
Secretaris: Astril Heselmans-de Bruyn
Penningmeester: Adrie Vermeulen

Financiële gegevens

Fiscaalnummer: RSIN 857987628

Bekijk het beleidsplan en jaarverslag:

Privacybeleid

Lees het privacybeleid van Stichting Enjoy Kledingcafé.