Bezoekadres: Middenweg 215 in Heerhugowaard | Open op maandag, woensdag en vrijdag

Enjoy Kledingcafé is een non-profit kringloopwinkel. Wij zijn er voor minima, vluchtelingen en iedereen die het even nodig heeft. Wij bieden mooie tweedehands kleding en schoenen aan voor een heel klein prijsje. Daarnaast hebben we ook speelgoed en tweedehands fietsen te koop.

Zoals de naam kledingcafé al aangeeft, willen we ook een gezellige plek aanbieden waar je terecht kunt voor een praatje bij een bakje koffie of thee. Vanwege de corona maatregelen hebben we onze koffiecorner voorlopig gesloten. Zodra het weer kan zetten we de tafels en stoelen terug en komen de kopjes weer te voorschijn.

Wij vinden het belangrijk om ook andere goede doelen te ondersteunen. Elke maand doneren wij een bedrag aan een stichting naar keuze. Ook zamelen we geld in voor een kinderhuis in Sri Lanka (Stichting Agapé Hulpverlening Sri Lanka).

NH Nieuws heeft voor NH Buurten op Facebook deze leuke video gemaakt van Enjoy Kledingcafé. In NH Buurten draait het om mensen die het verschil maken. Bekijk de video.

Het ontstaan van Enjoy Kledingcafé

Enjoy Kledingcafé is een initiatief van Hanja Jong. Het begon bij een ontmoeting met een vluchteling uit het asielzoekerscentrum in Heerhugowaard. Het was winter en deze vluchteling liep op sandalen en droeg een dunne zomerjas. Dit raakte haar en ze besloot deze mensen te gaan helpen samen een groep vrijwilligers. Zo zijn we begonnen op het terrein van het AZC met het uitdelen van kleding. Toen de noodzaak daar afnam, wilden we doorgaan met het inzamelen van kleding voor vluchtelingen, minima en iedereen die het even nodig heeft. We vonden tijdelijk onderdak in het kerkgebouw van Sjaloom. Omdat de organisatie groeiende was, nam Hanja in 2017 het besluit om stichting Enjoy Kledingcafé op te richten. Inmiddels hebben we onze plek gevonden op een mooie locatie aan de Middenweg.

Over de stichting

Bestuur

Wij werken uitsluitend met vrijwilligers die zich met groot enthousiasme inzetten voor Stichting Enjoy. Het team bestaat uit medewerkers die de winkel en kassa beheren, kleding sorteren en de collecties samenstellen.

Samenstelling bestuur van stichting ENJOY kledingcafé:

Voorzitter: Hanja Jong
Secretaris: Shahaira Dennie
Penningmeester: Adrie Vermeulen
Bestuurslid: Jack Bliekendaal
Bestuurslid: Henk Jong

Financiële gegevens

Fiscaalnummer: RSIN 857987628

Bekijk het beleidsplan en jaarverslag:

Privacybeleid

Lees het privacybeleid van Stichting Enjoy Kledingcafé.