Tel: 0228-510360

Enjoy Kledingcafé, het nieuwe voedsel uitgiftepunt van Enjoy Kledingcafé, heeft het nieuws gehaald. Het Noordhollands Dagblad heeft een artikel geschreven over de nieuwe voedselbank die Hanja en Henk Jong zijn gestart. Vanuit hun fietsenschuurtje in hun woning in Schoorl delen zij elke week voedselpakketten uit aan mensen die dit nodig hebben.

Een voedselbank in het fietsenschuurtje

’Ze mogen achterom komen, want de schroom is groot’, zeggen Hanja en Henk Jong. Want er wonen heus niet alleen rijke mensen in Schoorl.

Dacht je dat er alleen rijken wonen in duindorp Schoorl? Nou, er wonen ook die het een stuk minder hebben. Voor de laatsten hebben Hanja en Henk Jong uit Schoorl een voedselbank opgezet in de fietsenschuur in de achtertuin.

Is er ergens nood, dan ziet Hanja dat direct. Ze heeft er een neus voor. „Ik heb er een beetje een zintuig voor ontwikkeld.” Vraag haar niet hoe. Het helpt dat de twee gepensioneerden in een huurhuis in een oude nieuwbouwwijk wonen. Ze komen dus gemakkelijker in contact met mensen die het moeilijk hebben dan de mensen in de welvarender buurten. De twee maken ook vaak en graag een praatje met deze of gene, wat maakt dat ze ook veel ’terug krijgen’. „We horen veel.”

Lees het hele artikel in het Noordhollands Dagblad.

© jjfoto.nl / Jan Jong